Aktualne objave in akcije

Zadišalo je po poletju, čas je za odkrivanje lepot in aktivni oddih

DSC00001 Podajte se na krajše ali daljše počitnice na Bizeljsko. Sami ali v dvoje, s prijatelji ali kar cela družina. Pridite in izkusite nova doživetja v objemu naše domačije, Pensiona Merkež. Odkrijte naravne lepote v okolici, okusite kulinarična doživetja in si oddahnite od mestnega vrveža v senci mogočnih dreves.

Pri nas imamo vse to in še več. Najbolje, da se o tem prepričate kar z doživetjem pri nas. Obiščete nas lahko s kolesi in raziščete naravne in kulturne znamenitosti v okolici, posedate na dišečih travnikih, se sprehodite v senci gozdov ali pa se podate med sončne vinograde in poskusite čudovita vina.

Otroci se bodo lahko poigrali z našimi domačimi živalmi, vi pa boste medtem uživali v viseči mreži razpeti med sadnim drevjem, poslušali zvoke čričkov in končno v miru prebrali priljubljeno knjigo. Če vam bo prevroče, se lahko skrijete v zavetje repnic, kjer je tudi v največji vročini prijeten hlad. Repnice, jame in tunele skopane v kremenčevem pesku, ki ga je pred milijoni let naplavilo Panonsko morje, danes večinoma uporabljajo za hrambo vina in degustacije.

Ko se boste lačni od obilice svežega zraka posedli za mizo, vam bomo postregli domače jedi, ki vas bodo zagotovo navdušile, saj jih pripravljamo nadvse skrbno, z domačimi pridelki in veliko ljubezni. Poskusite naše jedi na žlico, zelenjavo z domačega vrta, pa našo posebnost bizeljski ajdov kolač ali ocvirkovo pogačo, poleg katerih se odlično poda naše iskrivo vino bizeljčan in tudi ostala vina iz naše bogate ponudbe.

Zvečer, ko se boste ob ognjišču prijetno utrujeni spominjali doživetij, vas bomo povabili, da pri nas prenočite. Naš družinski penzion, ki je zrasel na mestu stare kmečke hiše iz leta 1868 je rustikalno opremljen, sobe so poimenovane po sortah grozdja, detajli pa skrbno izbrani, tako da boste zagotovo začutili tradicijo in se prijetno spočili.

Vabljeni, da nas obiščete, najbolje, da nas pred tem pokličete na 031 699 146, da se bomo na vaš obisk posebej skrbno pripravili ter vam ponudili doživetja in vse obilje, ki ga prinaša poletje!
IMG_20150527_153948DSC00045DSC05090DSC09515DSC09635
info@merkez.si
ostali
podatki