Vidova pot - nezahtevna izletniška pešpot z lepimi razgledi.

Vidova pot

Nezahtevna izletniška pešpot z lepimi razgledi.

Od nas pešpot pelje med njivami, se blago vzpenja v senci bukovega gozda in iz makadamske potke se pride na asfalt. Nadaljuje se mimo Etnografske zbirke Marije Sušnik, kjer se prečka cesto za Pišece in kmalu ste pri Potekarjevem križu v vrtu polnem cvetlic, kjer se spomladi bohoti glicinija. Za kratek počitek ali uživanje v razgledu so ob poti nameščene klopce.  Pot vodi med vinogradi, z desne strani se vidi Bizeljsko in dolino Sotle, levo pa Podgorje ter  hribovje Orlice.

Pred »Blažovo gorco« se v daljavi vidi Bizeljski grad. Ob Vidovi poti stoji veliko križev, saj je tu vodila romarska pot na Sv. Gore. Že od daleč se na hribčku vidi cerkva sv. Vida , do nje pa pot zavije pri najmanjšem hramu. Razgled z vrha je čudovit in sega od Gorjancev pa vse do Sljemena nad Zagrebom in na Hrv. Zagorje.

Od cerkvice sv. Vida se lahko nadaljuje proti Svetim Goram. Pri Osojnikovem križu leva pot pelje proti gradu Podsreda. Če se pri Sv. Gorah zavije desno se pride do glavne ceste Bistrice ob Sotli-Bizeljsko ter ob prečkanju le te pot vodi proti Bizeljskemu gradu.
DSC09175DSC09185DSC09188DSC02379DSC02383
info@merkez.si
ostali
podatki